STABILIZATOARE TENSIUNE

Cum alegi stabilizatorul de tensiune?
In primul rand, stabilizatorul de tensiune se alege in functie de puterea electrica a centralei, care este diferita de la un model la altul. De aceea, este important sa tii cont de specificatiile din fisa tehnica a centralei, inainte de a cumpara un stabilizator de tensiune. De asemenea, este important sa tii cont si de timpul de raspuns, viteza de reactie, intervalul temperaturii de operare si modul de instalare. Acestea sunt criterii esentiale care vor determina modelul care este potrivit pentru centrala ta.
Ce rol are un stabilizator de tensiune?
Rolul unui stabilizator de tensiune, care se mai numeste si regulator de tensiune, este de a mentine tensiunea din circuitul electric cat mai aproape de valoarea nominala, care, pe nivelul de joasa tensiune, este de 230/400 V. Acesta are acelasi mod de functionare cu al unui transformator. In momentul in care exista o scadere a tensiunii de intrare, stabilizatorul activeaza releele electromagnetice care adauga un numar mai mare de spire in bobina secundara, marind astfel tensiunea si compensand pierderea tensiunii de iesire. Cand tensiunea de intrare este prea mare, se produce procesul invers, prin care tensiunea la iesire ramane in limitele normale.
Cat consuma un stabilizator de tensiune?
Tensiunea din circuitul electric este esentiala pentru ca aparatura din casa sa functioneze in limite normale, fara sa apara deteriorari ale acesteia. De aceea, atunci cand alegi un stabilizator de tensiune cu o putere corespunzatoare, se calculeaza puterea exprimata in watti a echipamentelor care vor fi conectate la acesta si se va adauga si o marja de rezerva, intre 20 si 50%.

View:24/48/All/

Afișez singurul rezultat

Loading Loading...

All products loaded